Statement n.a.v. uitingen in de media begin 2022

juni 5, 2022

Het gaat mij aan het hart en ik neem het zeer serieus dat er oud-studenten zijn die onprettige gevoelens hebben overgehouden aan hun studietijd. Dat is nooit mijn bedoeling geweest en ik leef met hen mee.

De lesmodule Functioneel Naakt, waar de meeste klachten over gaan, wordt al 5 jaar niet meer gegeven op faaam. Er is sinds 2018 een nieuw bestuur en kort daarna een nieuw kernteam gekomen, dat volledig bestaat uit oud-studenten die continu bezig zijn om de opleiding verder te verbeteren. Ik heb al veel eerder geleerd van het verleden en samen met de backoffice, het bestuur, de docenten, studiecoaches en de externe vertrouwenspersoon zorgen we al jaren voor een veilige leeromgeving.

Nu zetten we deze verbeteringen door om iedereen nog meer te laten ervaren dat we een goeie en veilige acteeropleiding zijn. Met een onafhankelijk kernteam dat los van de directie de beoordelingen van studenten en het jureren tijdens audities van aspirant studenten uitvoert. Ik blijf mij als oprichter en algemeen directeur met hart en ziel inzetten voor deze unieke en ambachtelijke opleiding die studenten voorbereidt op de mooie, maar ook harde acteerwereld, waarin het steeds dichterbij komt dat er op elke set een intimiteit-coördinator aanwezig is en daar ook veel nieuwe lessen geleerd worden door cast én crew.

Naast dat er ontevreden geluiden zijn over gevoelens van onveiligheid, waar we natuurlijk altijd meteen iets mee moeten doen als opleiders en professionals, zijn er ook heel veel oud-studenten die zeer positief zijn over hun ervaringen op de opleiding: zij reflecteren op de hele situatie in de testimonials die op deze website staan onder OVER. Zoals altijd, sta ik open om met een ieder die dat wil de directe dialoog aan te gaan (dus niet via de media). Daar kunnen we dan allemaal weer van leren en groeien, om zo onszelf en deze opleiding nog beter, veiliger en succesvoller te maken.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem contact met ons op.