OVER | ABOUT

Ik sta midden in de wereld van film en camera-acteren.
Met name door de films die ik gemaakt heb en doordat ik in 2005 gestart ben met de ontwikkeling van de enige meerjarige opleiding voor camera-acteren in Europa, de film actors academy amsterdam (faaam). Ik geef les, maar ben vooral de motor van het kernteam en algemeen directeur van de organisatie.

Tevens ben ik werkzaam in  film-, tv- en internet-producties, maar ook te horen als voice-over voor o.a. commercials. Als regisseur kan ik acteurs laten excelleren in hun rol. Ik heb sinds 2000 meerdere kortfilms, commercials en drie langspeelfilms geregisseerd. Wil je mijn ervaring en visie gebruiken voor jouw volgende film-, tv- of commercial? Neem dan hier contact op.

In 2020 heb ik mijn persoonlijke agentschap gelanceerd: Film Actors Agency en ben ik als filmproducent een nieuw leven begonnen, na vele jaren al gedelegeerd producent te zijn geweest voor faaam en de opleiding Filmacteur.

 

Van jongs af aan wilde Hugo acteren en als kind al kwam er best wat op zijn pad. Ik heb dat altijd een beetje tegengehouden. Van de straat geplukt leek me niet de goede weg. Een gedegen vakopleiding, dat moest zijn basis worden en dat werd het ook. Soms snapte ik geen snars van wat hij speelde, maar een ding viel me op: wat hij ook deed, je bleef naar hem kijken.
Al heel vroeg in zijn carrière bleek dat door het land toeren met een toneelstuk en dat tig keer doen niet zijn ambitie was. Film en TV lagen hem meer en later kwam daar ook de wil bij om anderen het vak van camera-acteren bij te brengen. Zo ontstond faaam.
Ik heb hem al die tijd gevolgd en met verbazing gezien hoe iemand zijn werkterrein zo uit kan breiden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Acteren is en blijft zijn hoofdvak en dat verstaat hij.

Hugo Metsers Senior

Hugo Metsers senior

Ik heb op de open dag van het Mediacollege Amsterdam gezien hoe Hugo met de kinderen werkt. Ik ben zelf coach vanuit een boeddhistische visie en het raakte mij zeer hoe hij hun benaderde. Chapeau!

Dorothea van der Sar

Dorothea van der Sar

Hugo Metsers is an outstanding actor and director. He also single handedly created a school for new talent to develop. Dutch TV and Film benefit each year with many new talents whose skills are already honed.  The credit goes to the man whose vision and coaching made this possible: Hugo Metsers.

William Sutton, Actor and creator of Shakespeare Karaoke

William Sutton

 

 

Credits website >>>
Privacy policy >>>