OVER | ABOUT

Ik sta midden in de wereld van film en camera-acteren.
Met name door de films die ik gemaakt heb en doordat ik in 2005 gestart ben met de ontwikkeling van de enige meerjarige opleiding voor camera-acteren in Europa, de film actors academy amsterdam (faaam).

Tevens ben ik werkzaam in film-, tv- en internet-producties, maar ook te horen als voice-over voor o.a. commercials. Als regisseur kan ik acteurs laten excelleren in hun rol. Ik heb sinds 2000 meerdere kortfilms, commercials en drie langspeelfilms geregisseerd. Wil je mijn ervaring en visie gebruiken voor jouw volgende film-, tv- of commercial? Neem dan hier contact op.

In 2019 heb ik mijn persoonlijke agentschap gelanceerd: Film Actors Agency en ben ik als zakelijk waarnemer een nieuw leven begonnen, om filmacteurs (zoals ik vroeger was) te beschermen binnen de “jungle” van onze industrie. Ook hou ik me nu veel bezig met het vastleggen van onze film- en acteereducatie in de vorm van literatuur.

Biografie

To read in English, click here.

Van theater tot film – opleidingen

Hugo Metsers (12 september 1968) is geboren in Amsterdam. Hugo groeide op in een echt acteursgezin en ontwikkelde zich tot filmmaker, coach, acteur, schrijver, voice-over en producent. Zijn grote liefde was van meet af aan film. Hij besloot eerst acteur te worden, om zich dan later te gaan wijden aan het film maken. Van huis uit kreeg hij te horen dat theater de basis van alles vormt en hij doorliep de toneelacademie van Maastricht en aansluitend Studio Herman Teirlinck (klassieke acteursopleiding in Antwerpen). Na een stage bij de Koninklijke Nederlandse Schouwburg ging hij vooral aan de slag in België, terwijl hij tijdens zijn opleiding vele gastrollen in verschillende Nederlandse dramaseries en sitcoms vertolkte.

Eerste rollen in film en TV

Begin jaren negentig scoort hij bij het grote publiek met zijn rol van Boris van Tellingen in de dramaserie ‘Diamant’. Zijn speelfilmdebuut was in een Franse film van Gérard Jugnot, genaamd ‘Casque Bleu’. In het filmsucces ‘Zusje’ van Robert Jan Westdijk vertolkt Hugo de irritante Martijn die zijn zusje met zijn camera confronteert. Daarna volgt de eerste Nederlandse, digitale housefilm ‘Naar De Klote’, waarin hij drugsdealer JP is en in 1998 schrijft Westdijk speciaal voor hem de rol van Hugo in ‘Siberia’. Begin deze eeuw duikt hij op in het 2e Wereldoorlogdrama ‘Band of Brothers’, geproduceerd door Dreamworks (Tom Hanks en Steven Spielberg) en geeft hij gestalte aan de rol van Marcus in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Na die periode speelt hij Wolf/Raven in de hit-serie ‘Het Huis Anubis’.

Opleiding tot scenarioschrijver en filmregisseur en verdere rollen

Tijdens deze jaren start zijn loopbaan als filmmaker op het International Binger Film Institute, waar hij de jaargangen scenarioschrijver en filmregisseur afrondt. In 2005 gaat een Engelstalig Binger-film, met een scenario door hem en de regisseur geschreven, in première op het Nederlands Film Festival: de controversiële film ‘Castingx’. Later dat jaar is Hugo weer als acteur te zien in een hoofdrol, naast Titus Muizelaar en Willeke van Ammelrooy, in de film- noir ‘Lulu’, in 2006 speelt hij een rol in de comeback-film van Paul Verhoeven, ‘Zwartboek’ en in 2008 in de festivalhit ‘Blindspot’ en ‘Meat’ (2010). Voor het eerst samen met zijn vader is hij in 2009 te zien in ‘Mooie mond en mijn ogen groen’ en in 2010 in de dramaserie ‘De Troon’ van Erik de Bruyn. In 2011 volgt een gastrol in Flikken Maastricht en de hoofdrol in twee korte films: ‘Frank’ en ‘Empire Lost’.

Producties

Sinds 2000 heeft Hugo zich vooral op het schrijven en filmen gestort, startte hij zijn opleiding aan het International Maurits Binger Film Institute en heeft hij drie korte films en de documentaire Backstage in eigen beheer geproduceerd. Vanaf 2003 regisseert hij ook verschillende commercials in opdracht van MacGyver en richt hij Stichting faaam op waarmee hij het drama Camouflage, de komedie Speeddate, Vrij Spel en Stuk! creëert. Corrino Entertainment produceert in 2012 zijn eerste langspeelfilm: Rauw. In 2013 zet hij na zijn 2e speelfilm Estafette d’ Amour zijn regiewerk verder bij Riverpark films met de speelfilm Arjuna. Ondertussen bekwaamt hij zich vooral in nieuwe formats: VR 360-graden films voor instanties zoals voor het Scheepvaartmuseum, Veiligheid.nl en de Rutger Stichting.

Momenteel zijn verschillende nieuwe speelfilmprojecten in ontwikkelfase en is het spannend om te zien wie als eerste de moed gaat vinden om zijn filmverhalen te helpen realiseren in de nabije toekomst.

 

Credits website >>>
Privacy policy >>>